[O1] Dźwięk syreny alarmu podczas uruchamiania silnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • matgym
    Classic
    • 2012
    • 15

Witam, Octavia I, 1.9tdi AHF, vin: TMBBP21U932691409

- tarcze hamulcowe przód
    - klocki przód
    - płyn ham 1l.
    - 2x górne łożysko McPhersona + poduszka

Pozdrawiam.
    Kompleksowe czyszcenie wnetrza, renowacja lakierow samochodowych, odtwarzanie barwy i struktury skor i plastikow we wnetrzu pojazdu
    604 606 850
  • gzyms
    Rider
    • 2011
    • 397
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Mam taki mały problem. Podczas odpalania silnika syrenka alarmu wydaje taki rzężące dwa, trzy sygnały a potem spokój. Poprzedni właściciel (a nawet dwóch) wyłączyli syrenkę bo wkurzało go to (oznacza to, że problem był od samego początku - 8 lat temu). Ja włączyłem, ale.... Nie wiem czy syrenka jest z własnym zasilaniem czy bez a ma z 8 lat. Samochód odpala bez problemów (odpukać). Akumulator trzyma parametry. Najgorzej jest rano, popołudniu jak i po jeździe, przy ponownym zapłonie bardzo często sygnału już nie ma.

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

• CRAZYOLO
      Ambiente
      • 2011
      • 110

A odnośnie tematu alarmu mam inny problem syrena nie wydaje żadnych odgłosów a na uzbrojonym da się odpalić auto tylko migają awaryjne. Gdzie się wkłada ten klucz wyglądający troche jak pendrive??? chce go wyłączyć i włączyć na nowo...
      O1 1.9 2005

Komentarz

• gzyms
        Rider
        • 2011
        • 397
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez CRAZYOLO
        chce go wyłączyć i włączyć na nowo..
        Ja mam syrenkę na taki zwykły, mały kluczyk. Z tyłu obudowy syrenki jest taki mały gumowy korek, który trzeba ściągnąć, a pod nim jest zamek i tyle? Z tym, że ja muszę odkręcić syrenkę od karoserii aby dostać się do tego korka i zamka.

Komentarz

• CRAZYOLO
          Ambiente
          • 2011
          • 110

NO to widzę że obaj mamy odmienne ale jednak problemy z alarmem życzę powodzenia.

Komentarz

• marcin 1547V
            Classic
            • 2011
            • 5

Z tego co wiem to każda syrenka z własnym zasilaniem ma kluczyk( te bez zasilania nie mają kluczyków), i na ogół wytrzymuje jakieś dwa lata. Proponuje ściągnąć klemę przy włączonej syrenie i zobaczyć czy zacznie wyć. Jak padają akumulatorki w syrenie bardzo często robi się zwarcie i dlatego przy odpalaniu może wydawać jakieś dźwięki. :lol:

Komentarz

• gzyms
              Rider
              • 2011
              • 397
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez marcin 1547V
              Proponuje ściągnąć klemę przy włączonej syrenie i zobaczyć czy zacznie wyć
              Dzięki, zatem czas kupić bez akumulatorka i wymienić.

Komentarz

• CRAZYOLO
                Ambiente
                • 2011
                • 110

Ja mam kluczyk wyglądający jak pendrive i nie wiem gdzie go włożyć. Alarm to META BKA 300 001 (M393/6). Nadal nie wiem czemu nie wyje gdy się odpali auto bądź otworzy drzwi itp awaryjne migają i to by było na tyle... Chłopaki liczę na waszą pomoc jeśli nie Wy to pozostaje ASO lub jakiś dobry warsztat robiący alarm, a wolę sam podłubać

Komentarz

• gzyms
                  Rider
                  • 2011
                  • 397
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez CRAZYOLO
                  Ja mam kluczyk wyglądający jak pendrive i nie wiem gdzie go włożyć.
                  1. Poszukaj na elektroda.pl - tam jest od cholery różnych schematów do tych alarmów (tzn. META), może coś znajdziesz. 2. Ten "pendrive" albo do centralki alarmu (zazwyczaj pod kierownicą ale ja swojej nie mogłem tam namierzyć) albo syrenki z zamkiem jak u mnie (gdzieś pod maską).

P.s. u mnie syrenka wyje jak wzbudzi się alarm (np. wkładam rękę przez otwartą szybę po uzbrojeniu alarmu, no i syrena wyje).

Komentarz

Pracuję...